Jako kvas můžeme označit mnoho různých nápojů na bázi zkvašeného cukerného roztoku. Například v České republice je oblíbený kvas silně nasycený a s přídavkem domácí marmelády (z malin, ostružin, višní,...). V zemích bývalého Sovětského svazu se můžeme s kvasem (v azbuce КВАС) setkat mnohem častěji než u nás a nejtypičtější je kvas s přídavkem chleba.
Níže uvedené léty prověřené recepty patří mezi nejoblíbenější a nejznámější. Nebojte se však experimentovat, třeba se Vám podaří vytvořit kvas neotřelé originální chuti. Nemusíte se bát, že zkazíte celou velkou várku kvasu, například když děláte kanystr nebo sud svého oblíbeného kvasu, není problém přelét část cukerného roztoku do PET láhve a vyzkoušet novou přichuť jen na takto malém množství. A kdyby Vám výsledný kvas nechutnal, nebude to přiliš velká škoda.
Níže uvedené léty prověřené recepty patří mezi nejoblíbenější a nejznámější. Nebojte se však experimentovat, třeba se Vám podaří vytvořit kvas neotřelé originální chuti. Nemusíte se bát, že zkazíte celou velkou várku kvasu, například když děláte kanystr nebo sud svého oblíbeného kvasu, není problém přelét část cukerného roztoku do PET láhve a vyzkoušet novou přichuť jen na takto malém množství. A kdyby Vám výsledný kvas nechutnal, nebude to přiliš velká škoda.
Cukr – výchozí surovina pro výrobu k… |
Aktivační činidlo pr… |
Vinné kvasinky a pekařské droždí |
Nádoby vhodné ke kvašení a úschově kvasu -… |
Kvas – úvodní stránka | Kvas – o nápoji bohů | Recepty na kvas | Kvas a zdraví | Historie kvasu | Kvas v kultuře | Kvas – často kladené otázky | Kvas – fotogalerie | Kvas – ostatní | Autoři | |
Kvas – úvodní stránka | KVAS.kvalitne.cz na Facebooku
Poslední editace: 15.7.2013. Copyright © 2012 KVAS.kvalitne.cz. Pokud není uvedeno jinak, web je postaven na vlastním řešení s využitím PHP, validního HTML 4.01, CSS3, JavaScriptu a vlastních textů a fotografií. Výjimkou je Lightbox v2.51 (autor Lokesh Dhakar) licencovaný jako Creative Commons Attribution 2.5 License. |